سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بهترین و بروز ترین مطالب موجود را در این وبلاگ بخوانید

پنج شنبه 92/1/22

چگونه مجاهدان و بسیجیانِ زمان پیامبر، در عرض چند سال مشرک شدند؟!

کلمات کلیدی :

بعد از پیروزی بر یهود بنی نضیر و کسب غنایم ، پیامبر صلی الله علیه و آله به انصار دو پیشنهاد داد و فرمود: اگر مایل هستید اموال و خانه هایتان را با مهاجران تقسیم کنید و در این غنایم با مهاجران شریک شوید و اگر می خواهید اموال و خانه هایتان از آن شما باشد و از این غنایم چیزی به شما داده نشود. انصار گفتند: هم اموال و خانه هایمان را با آنها تقسیم می کنیم و هم چشمداشتی به غنایم نداریم و مهاجران را بر خود مقدم می شمریم.

خداوند ایثار و از خودگذشتگی انصار را ستود و آیه 9 سوره مبارکه حشر در حق آنان نازل شد و فرمود: «و کسانی که پیش از آمدن مهاجران در دیار خویش بوده اند و ایمان آورده اند و آنهایی را که به سویشان مهاجرت کرده اند دوست می دارند و در دل احساس حسد نمی کنند و دیگران را بر خویش ترجیح می دهند هر چند خود نیازمند باشند و آنان که از بخل و حرص درامان مانده باشد رستگارانند.»

روحیه ایثارگری انصار به حدی بود که بر سر جا دادن یک مهاجر در خانه هایشان  بر یکدیگر سبقت می گرفتند و بر طبق فرمایش قرآن ، نسبت به آنچه به مهاجرین داده شد و به انصار داده نشد حتی در دل نیز احساس نیاز نکردند هر چند گاهی خود آنها نیز نیازمند بودند. این بسیجی های صدر اسلام ، هر کجا که پیامبر فرمان داد آماده بودند و استقامت کردند و عده ای به شهادت رسیدند تا پایه های حکومت اسلامی در مدینة النبی استوار گشت.

...

اما بعد از رحلت پیامبر (ص) ، انصار با آن همه سوابق درخشان ،به ندای حق طلبی حضرت زهرا سلام الله علیها ، پاسخ مثبت ندادند با اینکه توانایی این کار را داشتند .حضرت زهرا (س) در خطبه ای که ایراد کردند به طور ویژه ، انصار را مورد خطاب قرار داده و فرمودند:

« ای جوانمردان! ای بازوان ملت و پاسداران اسلام! شما را چه شده که در باز گرفتن حق من سستی روا می دارید؟ چرا دیده بر هم نهاده اید و از ستمی که بر من روا می دارند تغافل می ورزید؟...چه با شتاب به بیراهه رفتید ، حال آنکه بر استحقاق حقم توانایید ، نیروی کافی بر آنچه می گویم در اختیار شماست...فریاد استغاثه ام را می شنوید اما به فریادم نمی رسید، در حالی که به جهادگری توصیف شدید، به خیر و صلاح معروفید ، برگزیدگانی که انتخاب شده اید، بهترینی که گزینش شدید ، با اعراب مشرک جنگیدید ، رنج و سختی بسیاری به جان خریدید ، با ملل مختلف نبرد نمودید، با دلاوران آنان مبارزه کردید ، شما پیوسته همراه ما حرکت می کردید، فرمان می دادیم شما هم فرمان می بردید تا آسیای اسلام به محور وجود خاندان ما به حرکت و جنبش درآمد...و پایه های اسلام استوار گردید. پس چرا بعد از آن همه بیانات قرآن و پیامبر (ص) ، امروز حیران ماندید؟ و پس از آشکار شدن حق، آن را مخفی نمودید؟ پس از بستن پیمان ها آن را شکستید؟ بعد از ایمان به خدا، مجددا مشرک شدید؟

سپس حضرت زهرا (س) در ادامه خطبه ، دلیل این انحراف را بیان می کنند و می فرمایند: « به هوش باشید! چنین می بینم که به تن آسایی خو کرده ، عافیت طلب شده اید! کسی را که برای رهبری و اداره امور از همه شایسته تر بود کنار زدید و به تن پروری و آسایش در خلوت تن در دادید، آن زمان که گشایش در امور یافتید ، از سختی انجام مسئولیت به فراخنای زندگی بی دردسر ، روی آوردید ، سرانجام آنچه از ایمان و معرفت در درون داشتید بیرون افکندید

تن آسایی و عافیت طلبی، بلایی بود که مجاهدان و بسیجیان و پاسداران اسلام در زمان پیامبر(ص) را زمین گیر کرد . هر چند ثروت اندوزی و تجمل گرایی زمینه ساز عافیت طلبی است اما عافیت طلبی و تن آسایی، لزوما همراه با ثروت اندوزی نیست ؛ چه بسا افرادی که ثروت اندوز هم نبودند و زندگی معمولی داشتند اما عافیت طلب و تن پرور شدند و روحیه جهادی خود را از دست دادند و به دنبال زندگی بی دردسر رفتند و در بزنگاه نیاز اسلام به حضور در صحنه و دفاع از حق ، جا ماندند و بی تفاوتی اختیار کردند. 

نتیجه و طبیعت تن آسایی آن است که در ضمیر ناخودآگاه انسان ، تمایل به دنیا و عیش و نوش آن به وجود می آید و انسان گاهی حتی بدون اینکه متوجه باشد برای تامین تن آسایی خود ،رای و نظرش به سمت باطل کشیده می شود.(حتما دقت کرده اید که در انتخابات های مختلف نیز،افراد عافیت طلب معمولا به کاندیدایی رای می دهند که موید تن آسایی آنها باشد و عافیت طلبی آنها را برهم نزند و افراد جهادی نیز به کاندیدایی رای می دهند که موید روحیه جهادی آنها باشد.)

پ ن: بیایید امسال که شروع آن با یاد بانوی یگانه اسلام بوده است طوری برنامه ریزی کنیم که تا پایان سال خطبه حضرت زهرا (س) را حفظ کرده باشیم . روزی نیم خط هم حفظ کنیم تا پایان سال به اتمام رسیده است. از اولین اقدامات امام زمان (عج) بعد از ظهور ، انتقام گرفتن از قاتلین مادر بزرگوارشان است ؛ پس ما که خود را منتظر ظهور حضرت می دانیم باید در پاسداشت و حفظ کلام زهرای اطهر (سلام الله علیها) بیشتر بکوشیم.