به گزارش خبرنگار مهر، تغییر در رویه سبک زندگی و مشکلات تغذیه ای که این روزها شهروندان را گرفتار خودش کرده، نه تنها سلامت جسمی آنها را تهدید می کند بلکه آمار بیماریهای گوارشی و سرطانها را نیز افزایش داده است.
عوارض فست خوری شهروندان
دکتر سیاوش ناصری مقدم فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه متأسفانه امروز در برنامه غذایی کودکان شکلات، شیرینی، انواع نوشابهها و پفک که حاوی نمک بسیاری هم است جا خوش کرده که گرفتاری آن در آینده با بیماریهای قلبی عروقی، کلیوی و کبد چرب خود را نشان میدهد،
وی، میل به خوردن فست فود و غذای آماده را یکی دیگر از مشکلات پیش روی جامعه امروزی برشمرد و اذعان کرد: 25 درصد غذای مردم تهران از رستورانها تأمین میشود.
...
دکتر رضا ملکزاده رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز گفت: دو نوع سرطان کبد وجود دارد که یکی سرطان کبد اولیه با منشأ سرطانی شدن خود کبد است و دیگری به دلیل سرایت سرطان از اعضای دیگر به کبد است که آن سرطان ثانویه مینامیم و در کشور ما این نوع شایعتر است.
وی، یکی از دغدغههای 30 سال آینده که در ایران شایع خواهد شد را ابتلا به کبد چرب عنوان کرد و افزود: افرادی که کبد چرب دارند به مرور دچار سیروز کبدی و سرطان کبد خواهند شد.
دغدغه زوجین نابارور
دکتر ربابه طاهریپناه دبیر علمی نوزدهمین کنگره باروری و ناباروری گفت: شانس بارداری در تمام دورههایIVF، تا 40 درصد است که در برخی موارد با رعایت معیارهایی این نسبت افزایش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه در ایران بیمهها هیچ هزینهای را برای درمان یا جراحیهای مربوط به ناباروری و IVF نمیپردازند در صورتی که در کشورهای اروپایی گاهی تا 6 دوره درمانی را بیمهها تقبل میکنند.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: پوشش بیمهای سبب آرامش زوجین برای هزینههای درمان ناباروری و در نهایت افزایش درصد بارداری میشود.
وی با اشاره به اینکه در کشورهای اروپایی اگر بیماری در حین درمان شانس کمتری برای بارداری داشته باشد میتواند این دوره را لغو کرده و به زمان دیگری موکول کند افزود: اما در ایران به دلیل هزینهای که فرد پرداخت میکند ترجیح میدهد حتی با نیم درصد شانس بارداری دوره را ادامه دهد.
طاهری پناه همچنین به تبعات حذف ارز مرجع برای واردات داروهای درمان ناباروری اشاره کرد و گفت: با ارز مبادله ای، هزینه داروهای بیماران 2 برابر شده است. بطوریکه قبلا اگر در حدود یک میلیون تومان بود حالا به دو میلیون رسیده است.
وی از افزایش 25 درصدی هزینه جراحی درمان ناباروری خبر داد و گفت: هر سیکل درمان، بین 1 تا 2 میلیون هزینه جراحی دارد.
بیش از 3 میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد که اکثریت آنها به دلیل ناتوانی مالی، از مراجعه به مراکز درمان ناباروری در کشور خودداری می کنند. این در حالی است که بیمه های پایه از پوشش خدمات درمانی و دارویی این قبیل افراد خودداری می کنند.
بیمارانی که با هزینه های درمان به زیر خط فقر می روند
دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان این مطلب که سهم حوزه سلامت از 700 میلیارد تومان بودجه عمومی کشور در سال جاری بسیار ناچیز است، گفت: در ماده 90 قانون برنامه توسعه چهارم آمده است که شمار افرادی که بر اثر هزینه های درمان به زیر خط فقر می روند باید از 3 به یک درصد برسد اما الان 14 درصد شده است این یک فاجعه انسانی است.
وی با بیان این مطلب در برنامه خبری که اختصاص داشت به تحلیل وضعیت حوزه سلامت کشور، افزود: وقتی جداول چند سال گذشته را می بینیم درمی یابیم سهم حوزه سلامت روز به روز کمتر شده اما سهم دیگر سازمانها بیشتر شده است. به نظر می آید نه تنها دید سلامت نگر در دولت وجود ندارد بلکه یک نگاه منفی هم هست. همان طور که یکی از کاندیداها گفته سهم بودجه بهداشت و درمان را کاهش می دهم.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: باید دیدگاه منفی را از بین برد. هم اکنون بیشتر به این سمت حرکت می کنند که از درآمد اختصاصی مشکلات حوزه سلامت را برطرف کنند. امسال میزان درآمد اختصاصی دولت از همه وزارتخانه ها 25 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است که متاسفانه از وزارت بهداشت حدود 8 هزار میلیارد تومان برداشته می شود.
شهریاری گفت: البته از کارهای خوب دولت نهم و دهم افزایش شمار تختها بود. طی این دو دوره حدود 35 هزار تخت بستری اضافه شد اما بودجه و تشکیلاتی برایش پیش بینی نکردند و بیمارستانها راه اندازی شد.
وی ادامه داد: عنوان کردند بیمارستانها را با درآمدهای اختصاصی اداره کنند به همین علت برخلاف قانون برنامه توسعه چهارم و پنجم که پیش بینی شده بود پرداختی از جیب مردم به 30 درصد برسد الان به جرات می توان گفت سهم پرداختی مردم حدود 70 درصد است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: در ماده 90 قانون برنامه توسعه چهارم آمده است که شمار افرادی که بر اثر هزینه های درمان به زیر خط فقر می روند باید از 3 به یک درصد برسد اما الان 14 درصد شده است این یک فاجعه انسانی است.
وضعیت استعمال دخانیات در کشور
دکتر محمدرضا مسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات به اعلام آخرین آمار تولید، مصرف و توزیع مواد دخانی به ویژه سیگار در کشور پرداخت و از عملکرد ضعیف برخی ارگانهای دولتی در خصوص اجرای قوانین مربوط به منع مصرف دخانیات در کشور انتقاد کرد.
وی با بیان اینکه در همه جای دنیا یک روز به عنوان روز بدون دخانیات اعلام میشود، اما برگزاری هفته بدون دخانیات از ابتکارات ایران است. با وجود اینکه ایران چند سال گذشته برای انجام اقداماتی در زمینه مبارزه با مواد مخدر پیشگام بود و بارها از سوی سازمان جهانی بهداشت مورد تقدیر قرار گرفت؛ اما طی دو سه سال اخیر پسرفت داشتهایم و متاسفانه در بحث دخانیات درجا میزنیم.
مسجدی با بیان اینکه اگر دخانیات را یک مثلث در نظر بگیریم، تقاضا، عرضه و مصرف سه ضلع آن را تشکیل میدهند، گفت: ما همه بسترها و امکانات لازم را برای مبارزه با دخانیات در کشور داریم، اما متاسفانه به آن عمل نمیکنیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه کمپانیهای بزرگ تولید دخانیات جوانان و نوجوانان را هدف گرفتهاند، افزود: مصرف سیگار در زنان حدود سه درصد و در مردان حدود 28 درصد است. به همین خاطر لازم است برای جمعیت زنان اقدامات فرهنگی گستردهتری انجام شود، چرا که این کمپانیها بر روی افزایش مصرف دخانیات بر روی دختران و زنان جوانان ما سرمایهگذاری کردهاند.
مسجدی ادامه داد: به عنوان مثال در حال حاضر سیگارهای مخصوص لاغری، سیگارهای مخصوص زنان باردار و سیگارهایی با رنگهای حیاتبخش، تولید و به صورت گسترده تبلیغ میشود.
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ضمن اعلام خبر اجرایی شدن طرح پیشنهادی «پاد» (پیشگیری از استعمال دخانیات) در آموزش و پرورش، گفت: بناست این طرح در مقطع ابتدایی و راهنمایی به اجرا دربیاید، البته بنا نداریم مباحث آموزشی پیرامون پیشگیری از استعمال دخانیات را وارد کتب درسی کنیم، بلکه میخواهیم از طریق اجرای فعالیتهای فرهنگی و آموزشی به این مسئله ورود کنیم.